Vesti
01.12.2023. 18:05
Beta

RIK

Evo ko sve izlazi na parlamentarne izbore - ZVANIČNO

1
Izvor: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Republička izborna komisija (RIK) utvrdila je izbornu listu za parlamentarne izbore 17. decembra, na kojoj se nalazi 18 lista sa ukupno 2.817 kandidata.

 

Pod rednim brojem jedan na izbornoj listi je "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", sledi lista "Ivica Dačić -Premijer Srbije", a pod rednim brojem tri je lista "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka".

Četvrta po redu je lista Dveri i Zavetnika "Nacionalno okupljanje", a potom, na petom mestu nalazi se "Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju", dok je šesti po redu Savez vojvođanskih Mađara.

Na sedmom mestu je koalicija "Srbija protiv nasilja", na osmom "Ujedinjeni za pravdu" koju čine stranka Pravda i pomirenja i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, pod brojem devet je Stranka demokratske akcije, a deseta po redu je lista Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju.

Pod brojem 11 je Narodna stranka, 12. po redu je koalicija Dobro jutro Srbijo koju čine "Dosta je bilo", Socijaldemokratska stranka i "Otete bebe", na 13. mestu je lista "Politička borba Albanaca se nastavlja", dok je pod brojem 14 lista "Mi - Glas iz naroda" Branimira Nestorovića.

Na 15. mestu je lista "Srbija na Zapadu - Da se struka pita", na 16. Ruska stranka, 17. po redu je "Mora drugačije" Čedomira Jovanovića, dok je 18. Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
30°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve