Vesti
07.11.2023. 10:44
Beta

Podsetnik za građane

Rok za četvrtu ratu poreza na imovinu 14. novembar

banka, šalter, menjačnica
Izvor: Shutterstock

Poslednja, četvrta rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu 14. novembra.

Narodna banka Srbije objavila je da porez može da se plati Dina karticom, bez provizije, na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija.

Ovom karticom se bez provizije na šalterima Uprave za trezor može platiti i porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika, navedeno je na sajtu NBS.

Takođe, na šalterima Uprave za trezor Dina karticom, uz niske provizije, mogu platiti i računi za struju, računi javnih komunalnih preduzeća kao što su "Infostan tehnologije", "Informatika" u Novom Sadu, Telekom i druga.

Porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda s rešenja na kojima je pripremljen ovaj kod i korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj klijenti imaju račun, saopštila je NBS.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ako dugujete za Infostan, ovo je dobra vest
računi, porez

Važno

24.10.2023. 19:00

Ako dugujete za Infostan, ovo je dobra vest

Grad Beograd i JKP "Infostan tehnologije” od 1. novembra 2023. do 30. aprila 2024. godine sprovode akciju reprograma duga po najpovoljnijim uslovima za korisnike komunalnih usluga.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve