Vesti
29.11.2022. 14:14
Beta

REM

Rok za dodelu pete frekvencije (ne) ističe

televizor
Izvor: Shutterstock

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić izjavila je da po Zakonu o upravnom postupku ne postoji rok za rešavanje predmeta o dodeli pete dozvole za televizijsku frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću.

Zekić je agenciji Beta kazala da REM nije probio rokove konkursa za petu televizijsku frekvenciju. 

"Sada su na dnevnom redu REM-a sednice na kojima će se odlučivati o dodeli radijskih frekvencija i dozvola za beogradske televizije. O petoj nacionalnoj frekvenciji članovi Saveta REM-a odlučiće naknadno", navela je Zekić. 
 

Na pitanje Bete kada će Savet REM-a odlučivati o tome kada će dodeliti petu nacinalnu televizijsku frekvenciju, Zekić je kazala da će to biti na nekoj od narednih sednica. 

Savet REM-a je 10. avgusta raspisao javni konkurs za izdavanje jedne dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije, tri dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala, kao i za 12 dozvola za radijsko emitovanje na području grada Beograda. 

Kandidati za petu frekvenciju s nacionalnom pokrivenošću su: Nova S, Kopernikus, Kurir i BK. 

Na prethodnom konkursu, dozvole za frekvencije s nacionalnom pokrivenošću na rok od osam godina dobile su televizije: Pink, Hepi, Prva i B92.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Koje televizije će dobiti nacionalnu frekvenciju i zašto samo četiri?
televizor

REM

06.07.2022. 13:21

Koje televizije će dobiti nacionalnu frekvenciju i zašto samo četiri?

Predstavnici televizija koje su konkurisale za četiri nacionalne frekvencije trebalo bi da do polovine jula, na sastancima sa članovima Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM), predstave programske elaborate, objavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve