Vesti
13.04.2023. 15:35
Beta

Rok 30 dana

RTS raspisao konkurs za direktora i urednike, evo koji su uslovi

RTS
Izvor: Shutterstock

Radio televizija Srbije (RTS) raspisala je konkurs za direktora televizije i glavne i odgovorne urednike Informativnog programa, Кulturno-umetničkog, Obrazovno-naučnog i Zabavnog programa.

Novi direktor RTS, kao i glavni i odgovorni urednici, biraju se za period od četiri godine.

Od kandidata za direktora RTS se traži da je "istaknuti medijski stručnjak koji se dokazao izuzetnim rezultatima rada u televizijskoj delatnosti", znanje jednog svetskog jezika, i sa najmanje osam godina radnog iskustva na rukovodećim mestima.

Кandidati za direktora Televizije Srbije i za glavne i odgovorne urednike programa ne mogu biti nosioci javne funkcije, ni funkcije u političkoj stranci, kao ni lica koja ne ispunjavaju druge uslove za obavljanje tih funkcija u skladu sa zakonom.

Rok za prijavljivanje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu "Politika", Službenom glasniku i na sajtu RTS.

Upravni odbor RTS će imenovati direktora Televizije Srbije i glavne i odgovorne urednike ovih programa u roku od 45 dana od dana otvaranja prijava na konkurs, u skladu sa Pravilnikom o postupku i uslovima izbora imenovanih lica. Ukoliko odluka u navedenom roku ne bude doneta, biće raspisan novi javni konkurs.

O rezultatima javnog konkursa kandidati će biti obavešteni u roku od osam dana od dana donošenja odluke o izboru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nećete verovati kako se nekada gledao TV u Beogradu
Televizija

Jubilej

23.08.2022. 13:15

Nećete verovati kako se nekada gledao TV u Beogradu

Televizija Beograd na današnji dan pre 64 godine prvi put je emitovala program, a pošto su televizori tada bili retki, njih 80 postavljeno je na javnim mestima širom glavnog grada.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve