Svet
05.12.2017. 12:58
R.E.

RUSI OBJAVILI KOJE MEDIJE SMATRAJU STRANIM AGENTIMA: Glas Amerike i Radio Slobodna Evropa među označenima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Rusko Ministarstvo pravde objavilo je da će se devet inostranih medija u Rusiji od sada smatrati stranim agentima, a među njima su Glas Amerike i Radio Slobodna Evropa. Takođe, na spisku se nalazi još sedam ruskih medija na lokalnim jezicima koji posluju u okviru radio Slobodne Evrope, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Medijima-stranim agentima proglašeni su: Glas Amerike (Voice of America), Radio Slobodna Evropa (Radio Free Europe/Radio Liberty), Televizija Sada (Current Time TV), servis Tatar-Baškir Radija Slobodna Evropa (Tatar-Bashkir service of Radio Liberty - Azatliq Radiosi), Reali regionalni projekat Idel (Realii, regional project Idel), Reali faktografski projekat na Kavkazu (Realii, Factograf project, Kavkaz.), Realii Krim (Realii and Krym.).

Podsetimo, nedavno je u Rusiji usvojen zakon o medijima koji deluju kao strani agenti, kao odgovor na zahtev Ministarstva pravde SAD da se američki ogranak ruskog TV kanala RT registruje kao strani agent.

Prema novom ruskom zakonu, mediji mogu biti proglašeni stranim agentima u slučaju da primaju finansijska sredstva iz drugih zemalja, što znači da će biti podvrgnuti ograničenjima koja važe za neprofitne organizacije koje deluju kao strani agenti u Rusiji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve