Vesti
14.12.2020. 15:34
Tanjug

Ruski trgovinski lanac MERE dolazi u Srbiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ruski trgovinski lanac Svetofor, u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, započeo je pripreme za dolazak na srpsko tržište.

Kako prenosi portal Retail Serbia, ruska pridružnica u Srbiji kupila je prve lokacije širom zemlje na kojima planira da i zvanično započne svoje poslovanje.

Kako je sredinom avgusta najavljeno iz filijale ruske kompanije u Beogradu, na srpskom tržištu planirano je otvaranje najmanje 100 marketa prosečne površine od oko 1.000 kvadrata.

Navedeno je da planiraju da rade direktno sa proizvođačima, sa strogom kontrolom kvaliteta i niskom trgovačkom maržom, a istakli su i da će njihove cene biti 20 odsto niže od prosečih.

MERE je pridružnica ruske Torgservis grupe, osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom Svetofor i treći je po veličini lanac iza trgovačkih kompanija X5 i Magnit.

Retail Serbia navodi i da ruski diskonter uskoro planira i otvaranje prvih prodavnica u Grčoj, gde aktivno traži lokacije, dok u Atini, Solunu i Parti već radi na uređenju zakupljenih prostora.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
10°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve