Vesti
29.06.2022. 13:10
Beta

Mala matura

Ružić: Bez propusta u organizaciji završnog ispita

mbmb
Izvor: BETAPHOTO / SASA DJORDJEVIC

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da nije bilo nijednog propusta u organizaciji i pripremi završnog ispita za osmake, uz ocenu da je to zahvaljujući promenama u načinu rada, unapređenju bezbednosnih i procedura pregledanja testova, ali i digitalizaciji celog procesa.

"Ove godine je organizacija završnog ispita bila poseban izazov zbog mogućnosti da stignu dojave o postavljenim bombama u školama, ali smo u saradnji sa MUP-om i drugim nadležnima učinili sve da podignemo nivo bezbednosti", rekao je Ružić, a saopštilo ministarstvo.
 

Ružić je istakao da su preduzete aktivnosti "dale očekivane rezultate i da nije bilo ni jednog propusta u organizaciji i pripremi u ova tri dana".

"Uspeli smo zajedničkim snagama da obezbedimo jednake uslove za polaganje, kao i neophodnu podršku. Želim svim učenicima da upišu željene škole i odaberu zanimanja o kojima su oduvek maštali i koja će ih voditi ka sigurnoj budućnosti", naveo je ministar.
 

Preliminarni rezultati završnog ispita biće dostupni na portalu Moja srednja škola (mojasrednjaskola.gov.rs.) u petak, 1. jula, dok će konačni rezultati završnog ispita biti objavljeni 5. jula.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Završen test iz srpskog jezika, "Starac Vujadin" namučio đake
škola

Matura

27.06.2022. 11:38

Završen test iz srpskog jezika, "Starac Vujadin" namučio đake

Polaganje testa iz srpskog jezika na maloj maturi 2022. je upravo završeno. U utorak će polagati matematiku, a u sredu kombinovani test koji obuhvata istoriju, geografije, biologije, fizike i hemije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve