Vesti
16.02.2024. 19:30
20:16
Beta

Konferencija o bezbednost

S kim je sve Vučić razgovarao u Minhenu (FOTO)

Aleksandar Vučić
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je u Minhenu na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti, preneo je da je danas razgovarao i s predsednicom Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) Odil Fransoa Reno-Baso.

"Odličan i produktivan sastanak" -napisao je Vučić na Instagramu i preneo da su razgovarali o "načinima za dodatno jačanje i još brži rast srpske ekonomije, razvoj infrastrukture i privlačenje stranih investicija".

Rrazgovarali su i o "važnosti nastavka odlične saradnje EBRD i Srbije i o ulozi novih investicija u razvoju Srbije pogotovo imajući u vidu velike planove vezane za Ekspo 2027".

Vučić je izjavio da je tokom dana imao niz važnih sastanaka ali i da je tamo glavna vest smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog.

"Sa Britancima je bio dobar razgovor. Glavne teme naših sastanaka su bile Kosovo i Metohija, region naši bilateralni, posebno ekonomski odnosi. Uvek razmišljamo o KiM, ali i o ekonomskim temama", rekao je Vučić o današnjem sastanku sa šefom diplomatije Velike Britanije Dejvidom Kameronom.

On je dodao da će sutra razgovarati sa visokim predstavnikom Evropske unije Žozepom Borelom koji će imati odvojeni sastanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

"Sutra uveče imama sastanak sa Amerikancima, sastanak sa senatorima i kongresmenima. Nadam se da će za nijansu moći bolje da nas razumeju, a jasno je da nikad neće promeniti stav. Čuo sam čak da je i Britanija uputila oštro pismo zbog onoga što Priština radi", rekao je Vučić.

"Popodne smo imali uglavnom ekonomske teme. Razgovarali smo sa investitorima i ljudima iz nemačke vlade. Da ljudi znaju, šta god da radimo, u glavni nam je 2027. i EXPO. Mi smo peta zemlja po visini saradnje sa Evropskom bankom za razvoj. Tu vam je kamata uvek najniža. Ne možete da dobijete jeftiniji novac. Borio sam se za lokalne puteve, ali to od njih nismo dobili. Možemo da dobijemo novac od arapskih prijatelja, ali je jednostavnije od EBRD", kazao je on.

Vučić je dodao da EBRD voli da radi sa Srbijom "zato što znaju da sa Srbijom nema problema i znaju da Srbija sa lakoćom vraća novac ali istoremeno podstiče svoj rast".

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve