“SAD NEĆE ODUSTATI OD PRITISKA” Vučić: Neke zemlje EU simpatišu Kurtija

“SAD NEĆE ODUSTATI OD PRITISKA” Vučić: Neke zemlje EU simpatišu Kurtija

Foto Oksana Skendzic


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je siguran da Vašington neće odustati od pritiska na Prištinu da ukine takse, ali i dodao da nema sumnje da u nekim evropskim državama postoje određene simpatije prema Aljbinu Kurtiju, koji, inače, nije deo pregovora i inicijativa koje vode Sjedinjene Države.

“Siguran sam da Vašington neće odsutati od toga da traži ispunjenje uslova za otpočinjanje dijaloga Beograda i Prištine”, rekao je Vučić novinarima u Valjevu, odgovarajući na pitanje može li se očekivati jači pritisak Vašingtona narednih dana.

PREDSEDNISTVO SRBIJE

PREDSEDNISTVO SRBIJE

Upitan da li veruje da Kurti ima jaku podršku EU, s obzirom da još nisu ukinute takse, Vučić je rekao da nema sumnji da u nekim evropskim državama postoje određene simpatije prema premijeru prištinskih privremenih institucija Aljbinu Kurtiju, ali dodaje da je takvih simpatija bilo i kod dela javnosti u Srbiji.

Povezane vesti – Mustafinih pet minuta

“Dok čovek nije počeo da govori o formiranju Velike Albanije, sad ih je malo sramota što su ga podržali kad je pobedio na izborima, ali to prođe.. Medeni mesec uvek kratko traje”, rekao je Vučić.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Mučenik

    Ti ljudi iz tih zemalja EU, koji simpatišu Kurtija, šta mi imamo protiv. Neka ga jebu do mile volje i dok on hoće. Ne ometajte ga u zanosu.

+ Ostavite komentar