Vesti
09.03.2020. 15:27
Tanjug

"SAD NEĆE ODUSTATI OD PRITISKA" Vučić: Neke zemlje EU simpatišu Kurtija

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je siguran da Vašington neće odustati od pritiska na Prištinu da ukine takse, ali i dodao da nema sumnje da u nekim evropskim državama postoje određene simpatije prema Aljbinu Kurtiju, koji, inače, nije deo pregovora i inicijativa koje vode Sjedinjene Države.

"Siguran sam da Vašington neće odsutati od toga da traži ispunjenje uslova za otpočinjanje dijaloga Beograda i Prištine", rekao je Vučić novinarima u Valjevu, odgovarajući na pitanje može li se očekivati jači pritisak Vašingtona narednih dana.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
PREDSEDNISTVO SRBIJE

Upitan da li veruje da Kurti ima jaku podršku EU, s obzirom da još nisu ukinute takse, Vučić je rekao da nema sumnji da u nekim evropskim državama postoje određene simpatije prema premijeru prištinskih privremenih institucija Aljbinu Kurtiju, ali dodaje da je takvih simpatija bilo i kod dela javnosti u Srbiji.

Povezane vesti - Mustafinih pet minuta

"Dok čovek nije počeo da govori o formiranju Velike Albanije, sad ih je malo sramota što su ga podržali kad je pobedio na izborima, ali to prođe.. Medeni mesec uvek kratko traje", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve