“ŠALJU LOŠU PORUKU” Grenelov portparol: Ulaganja nemaju efekat ako ostanu takse

“ŠALJU LOŠU PORUKU” Grenelov portparol: Ulaganja nemaju efekat ako ostanu takse

Shutterstock


Ambasador Ričard Grenel jasno je predočio političkim liderima u Prištini i Beogradu da američka ulaganja neće imati očekivan efekat ukoliko su takse na srpsku robu od 100 odsto i dalje na snazi, izjavio je Dik Kastin, portparol specijalnog izaslanika Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine.

Kastin je juče za Glas Amerike istakao da Grenel neprekidno ukazuje da carine štete ekonomiji tzv. Kosova i šalju lošu poruku privatnom sektoru da to nije dobro mesto za poslovanje.

“Vlasnici kompanija na Kosovu, od kojih su neke i američke, informisali su ga (Grenela) da carine štete njihovom poslovanju. Njihova zamena drugim vidom barijera, nazivajući ih recipročnim, biće kontrapodruktivno u otvaranju radnih mesta za mlade”, poručio je Kastin u pisanom odgovoru na pitanje Glasa Amerike.

Povezane vesti – “IMA NAPREDKA” Grenel: Dug je put ka normalizaciji odnos Beograda i Prištine

Grenel je ranije juče ponovo naglasio da je od suštinske važnosti da Priština ukine takse od sto odsto na proizvode iz centralne Srbije da bi, kako je poručio, profunkcionisale investicije.

“Takse treba ukinuti da bi investicije funkcionisale. To je od suštinske važnosti”, napisao je Grenel na svom Twitter nalogu.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti u više navrata je ponovio da će takse biti ukinute uz mere reciprociteta.

Grenel, koji je ambasador SAD u Berlinu, protivi se uvođenju recipročnih mera Prištine u odnosima s Beogradom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar