“SAM SEBI NAPRAVIO PROBLEM” Dodik: Pre Vučića Kosovo bilo izgubljena priča

“SAM SEBI NAPRAVIO PROBLEM” Dodik: Pre Vučića Kosovo bilo izgubljena priča

foto: Nemanja Jovanović


Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je opozicija u Srbiji, dok je bila na vlasti, imala priliku da uradi nešto po pitanju Kosova, ali to nije učinila, i ocenio da je Kosovo bilo izgubljena priča, dok ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije postavio kao najvažnije srpsko pitanje.

“Video sam da nisu imali nikakve kuraži. Kada god je trebalo neku važnu odluku tog vremena doneti, uvek su govorili “a stranci”, šta stranci? Ako je Vučić išta uradio, a jeste mnogo, učinio je to da Srbija vodi autentičnu srpsku politiku”, rekao je Dodik u intervjuu za sutrašnji “Alo”.

On je naglasio da su nekada strane ambasade određivale s kim će se predstavnici Srbije sastati i da li će se sastati, ko će biti predsednik vlade…

FOTO TANJUG / TANJA VALIC

FOTO TANJUG / TANJA VALIC

“Sada svi govore da je Kosovo tema. Vučić je na neki način sam sebi napravio problem. On dok nije postavio Kosovo kao najvažnije srpsko pitanje za razgovore, Kosovo je bilo izgubljena priča. Bilo je izgubljeno za svakog Srbina, svi su smatrali da je to gotova priča i da samo još nešto malo treba završiti oko one četiri opštine, a i za to se verovalo da će se nekom intervencijom stranaca integrisati u toku noći”, rekao je Dodik.

Povezane vesti – Vučić: Samo glasom za Srpsku listu protiv manipulacije voljom Srba

On je dodao da je Vučić, kada je došao na vlast, rekao da niko ne može ponižavati Srbiju i da nije dozvolio da na taj način Srbija izgubi sve.

“Krenuo je u pregovore. A sada se digla ona Srbija koja je to ranije mogla lakše da reši nego Vučić. Sada ona kao brani Kosovo od Vučića. To je neverovatno”, ocenio je srpski član Predsedništva BiH.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar