Vesti
05.12.2022. 15:04
Beta

Samit EU - Zapadni Balkan

Vučić rešio: "Idem u Tiranu"

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će ipak putovati u Tiranu na samit EU-Zapadni Balkan, koji se održava u utorak, jer bi u suprotnom, usledile "velike štete" za državu.

"Svakako će nekakve koristi biti od mog odlaska u Tiranu. Ako ne bih otišao, bile bi velike štete za našu zemlju. Možda bih pokazao da je moja sujeta jača i veća da ne odem, ali bi bila veća steta da ne odem. U smislu privlačenja stranih investicija i drugo", rekao je Vučić na vojnom poligonu u Nikincima posle prikaza mogućnosti novog naoružanja i vojne opreme.

On je dodao da je o tom putovanju razgovarao sa svim saradnicima i premijerkom Anom Brnabić i rekao da ta odluka nije pitanje njegove sujete ili emocija, već procene da li će od toga biti neke koristi ili štete po Srbiju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nov izveštaj Svetske banke za Zapadni Balkan
berza

"Očekuje se nova oluja"

24.10.2022. 16:30

Nov izveštaj Svetske banke za Zapadni Balkan

U nekoliko zemalja Zapadnog Balkana zaposlenost je do sredine ove godine dostigla istorijski najviše vrednosti, pa tako stopa zaposlenosti u regionu sada iznosi prosečnih 46 odsto, navodi se u upravo objavljenom Redovnom ekonomskom izveštaju Svetske banke za Zapadni Balkan.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve