Samoopredeljenje počelo sa sakupljanjem potpisa za izglasavanje nepoverenja Hotijevoj vladi

Samoopredeljenje počelo sa sakupljanjem potpisa za izglasavanje nepoverenja Hotijevoj vladi

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ


Poslanik Pokreta Samoopredeljenje Redžep Seljimi izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi, međutim, nije precizirao da li će i u tome dobti podršku i drugih političkih stranaka na Kosovu, prenosi Koha.

Upitan da li imaju podršku za taj predlog, Seljimi je samo rekao da su dobili dovoljno glasova, bez preciziranja da li imaju saglasnost DPK koju vodi Kadri Veselji, prenosi Kosovo online.

Poslanica Samoopredeljenja Arberie Nagavci aktuelnu vladu je nazvala  “neustavnom i ilegalnom “.

 EPA/VALDRIN XHEMAJ

EPA/VALDRIN XHEMAJ

“Hotijeva vlada je dokazala i pokazala da je nesposobna da upravlja Kosovom. Svim građanima je potrebna vlada koja upravlja čistim rukama”, rekla je Nagavci.

Povezane vesti – Fiktivna normalnost

Ta stranka kritikovala je trenutnu vladu i zbog upravljanja pandemijom koronavirusa, jer, kako su ponovili, Kosovo se nalazi na ivici humanitarne katastrofe.

Kako podseća Koha, u martu ove godine prethodna vlada na čelu sa Aljbinom Kurtijem, svrgnuta je upravo zbog pokretanja procesa izglasavanja nepoverenja od strane DSK, inače njenog tadašnjeg koalicionog partnera, nakon niza međusobnih sukoba.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar