SAMOOPREDELJENJE: Srpska lista mora dokumentovati da priznaje Kosovo

SAMOOPREDELJENJE: Srpska lista mora dokumentovati da priznaje Kosovo

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI


Potpredsednik Samoopredeljenja Besnik Bisljimi izjavio je da Srpska lista mora dokumentovati da priznaje Kosovo i radi u njegovom interesu, kao i da će prvo Srbiji nametnuti puni ekonomski reciprocitet, a potom razmotriti pitanje taksi, piše Gazeta Ekspres.

“Može postojati vlada bez Srpske liste. Ustav jasno kaže u članu 92.1. da Vlada Kosova mora da upravlja u skladu sa Ustavom Kosova. To znači priznati državu Kosovo i raditi za dobro ove države. Srpska lista mora dokumentovati da priznaje državu Kosovo i da će raditi na unapređenju interesa Kosova”, rekao je Bisljimi za Ekonomia Online.

“Nećemo dozvoliti da naš budžet koriste ljudi ili grupe koje rade na uništavanju sopstvene države. Ali u ovom sazivu, mislim da svaka strana treba biti malo fleksibilnija i kreativnija. Naći rešenje za koje se čini da je najbolje rešenje”, rekao je Bisljimi, prenosi Kosovo onlajn.

Foto: Tanjug/S. Radovanović

Foto: Tanjug/S. Radovanović

Potpredsednik Samoopredeljenja kaže da, “ako Srbija nije priznala sertifikate izdate na Kosovu i EU je smatrala da je to redovna stvar, nećemo priznati sertifikate koje je Srbija izdala od 1. januara i EU ne može da kaže da je u slučaju Srbije to u redu, a u slučaju Kosova nije”.

Mislimo da, naveo je Bisljimi, u trenutku “kada uspostavimo puni reciprocitet možemo razgovarati o ukidanju taksi i to ćemo raditi u koordinaciji sa međunarodnim partnerima”, kao i da buduća vlada nije obavezna da sprovodi politiku Haradinajeve vlade i navodi da će se oni fokusirati na svoju politiku i filozofiju, a ne drugih.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar