Vesti
20.12.2023. 16:45
Beta

Sanda Rašković Ivić

"Odlazim, građani su mi poručili da nemam više šta da tražim u politici"

1
Izvor: ATAIMAGES / Zorana Mandic

Poslanica i funkcionerka Narodne stranke Sanda Rašković Ivić najavila je da će se zbog lošeg izbornog rezultata te stranke povući iz politike.

"Zbog neuspeha desnice da se ujedini Narodna stranka je surovo kažnjena, a rezultat od 0,9 odsto osvojenih glasova na izborima je jasan dokaz da vas ljudi neće", izjavila je ona za Euronews Srbija, uz najavu povlačenja.

Rašković Ivić je istakla da se činilo da je dogovor o zajedničkom nastupu desne opozicije postignut, sve dok se na sastanku nije pojavio suprug Milice Đurđević Stamenkovski koji je rekao da je takav dogovor za Zavetnike neprihvatljiv, što je lider Novog DSS Miloš Jovanović, kako je rekla, sa entuzijazmom prihvatio.

"Lično osećam veliku odgovornost zbog toga i građani su mi jasno poručili da više nemam šta da tražim u politici, iako ja mislim da je politika Narodne stranke nacionalnog i demokratskog veoma potrebna Srbiji. Istina jeste da takva politika i u Evropi umire, ali ne moramo da dopustimo da to bude ubijeno i u Srbiji. Ideje su važne. Ta ideja treba da ostane. Možda treba da se promene ljudi, ne možda nego sigurno. Ja ću prva da se povučem iz politike", navela je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je već dve decenije na političkoj sceni - 2003. ristupila je Demokratskoj stranci Srbije, čiji je bila i predsednik, a od 2017. je potpredsednik Narodne stranke Vuka Jeremića.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve