Vesti
04.03.2024. 20:13

Nekadašnji gradonačelnik

Šapić: "Beogradu treba srpski gradonačelnik"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da "Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast, Beograd je srpski grad i prestonica".

Ocenio je da "kad god je Beograd bio jugoslovenska prestonica i kad je imao jugoslovensku vlastl, jugoslovenskog gradonačelnika ili nekog drugog jugoslovenskog, balkanskog ili kako se to već definisalo, on je bio dobar svima drugima osim Srbima. Kad smo imali srpsku vlast i srpskog gradonačelnika on je bio dobar i Srbima i drugima".

Govoreći za  za TV B-92 naveo je da vlast treba da na te izbore za gradsku vlast Beograda koji će biti ponovljeni jer nije bilo većine za konstituisanje Skupštine Grada posle decembarskog glasanja, izađe u "širokom frontu" da bi se "odbranili nacionalni interesi" i ocenio da je "ultraliberalna" Srbija u "ogromnoj manjini".

Šapić je rekao da izbori nisu "tramvaj želja" pa da se ispunjavaju želje opozicije kada će izbori biti i dodao da će to biti "vrednosni izbori".

"Ja o tome ne odlučujem: odlučuje Vlada, Skupština Srbije. Da se ja pitam treba da budu što pre. Beograd stoji već nekoliko meseci i stojaće još dva-tri zbog izbora".
 

Najavio je da će ove godine beogradski "Dani porodice" trajati dva meseca, a ne kao pre - dva dana i rekao da  "recimo, ako dođe do promene vlasti, možda će (manifestacija kulture) 'Mirdita' biti proglašena manifestacijom od posebnog značaja. Možda će homoseksualna i biseksualna parada koju smo dozvoljavali, trajati mesec i po dana, a ne dan ili par dana", rekao je Šapić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
14.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve