Vesti
25.11.2022. 13:43
Beta

Gradonačelnik Beograda

Šapić penzionerima: "Od vas dobijam najrealnije predloge"

1
Izvor: Beoinfo

Penzioneri nisu imali puno predloga a, čini se da nisu bili ni preterani u željama za gradonačelnika Aleksandra Šapića, koji je u petak, već na početku susreta u prostorijama Gradske organizacije penzionera (GOP) rekao da mu je praksa pokazala da od sugrađana u trećem dobu "dobija najmanje besmislenih želja".

"Najrealniji su, skladu sa životnim iskustvom", rekao je Šapić, koji je  na razgovor došao na poziv GOP, navodeći da njegov prethodni rad, kao predsednika opštine Novi Beograd, daje penzionerima osnova da mu veruju.

Penzioneri su zamolili, ako je moguće, da im gradske vlasti pomogne oko prostorija ove organizacije u nekim opštinama kako bi mogli da funkcionišu, ali i da im se dani učine prijatnijim.

Prostorije ogranizacije na Voždovcu, kako su rekli penzioneri, "nagrizao je zub vremena", obraćali su se na mnoge adrese ali ih "niko ne ferma", sličnu molbu su imali i predstavnici GOP iz Rakovice, gde je prostorija "veoma mala, dva sa dva metra i curi sa plafona, a tu su blizu električne instalacije".

Šapić ih je u uputio Gradskom sekretarijatu za socijalnu politiku.

Penzioner iz Obrenovca zahvalio je Šapiću što je otvorio Prvu beogradsku penzionersku olimpijadu, u septembru, na Adi Cigaliji, uz želju da naredna bude u njegovoj opštini, pogotovo što postoje uslovi da ne zavisi od lepog vremena jer Obrenovac ima i zatvorenih prostora za takmičenje.

Iz opštine Grocka upućen je predlog Šapiću da im grad pomogne u ogranizovanju izleta autobusom, pre čemu je gradonačelnik podsetio da ih je organizovao za penzionere tokom svog prethodnog političkog angažovanja i da je najbolji vremenski period za to maj-jun.

"Ne dajem olaka obećanja, videćemo šta je moguće", rekao je Šapić, povodom penzionerskih predloga koje je danas čuo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I u Nemačkoj ima penzionera koji jedva sastavljaju kraj s krajem
Penzioneri

Više od četvrtine

30.09.2022. 20:10

I u Nemačkoj ima penzionera koji jedva sastavljaju kraj s krajem

Više od četvrtine penzionera u Nemačkoj ima mesečna neto primanja manja od 1.000 evra. Prošle godine se sa tako niskim isplatama trudilo da sastavi kraj s krajem 4,9 miliona ili 27,8 odsto svih penzionera.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
14.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve