Vesti
13.02.2023. 15:05
Beta

Beograd

Šapić i patrijarh Porfirije o obeležavanju nedelje porodice

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Gradonačelnik Aleksandar Šapić izjavio je da će u Beogradu po prvi put ove godine sredinom maja biti obeležena "nedelja porodice", kao produžena manifestacija oko međunarodnog Dana porodice koji se obeležava 15. maja, uz učešće Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Šapić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa patrijarhom SPC Porfirijem ispred hrama Svetog Save na Vračaru rekao da će ceo maj biti "mesec porodice" u Beogradu, tokom koga će biti organizovane manifestacije koje će imati za cilj da pokažu "širi kontekst zajedništva našeg naroda".

"Da pokažemo da postoje i neke tradicionalne vrednosti. Očekujem da patrijarh uzme učešće u toj manifestaciji, promociji tradicionalnih vrednosti našeg društva. Da pokažemo svima šta je Beograd i šta je Srbija, i kako mi sebe doživljavamo", rekao je Šapić navodeći da je "porodica simbol sloge i zajedništva".
 

Patrijarh Porfirije je rekao da je sastanak sa gradonačelnikom Beograda "jedan u nizu redovnih sastanaka".

"Mi imamo dosta poslova koje moramo zajedno da radimo. Danas smo se dogovorili oko uređenja platoa ispred hrama Svetog Save, početka sanacije crkve Svete Petke i Crkve Ružice na Kalemegdanu, i još nekoliko projekata koji su za nas važni u Beogradu", rekao je patrijarh Porfirije.

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Patrijarh je istakao da će "svakako uzeti učešće" u manifestacijama posvećenim porodici koje grad planira u maju, navodeći da je porodica jedna od najvećih vrednosti i "nukleus" svake zajednice, kao i da je "Beograd jedna velika porodica koju ne sačinjavaju samo pravoslavni Srbi".

"Ako je išta danas ugroženo to je upravo čovek kao biće zajednice", rekao je patrijarh Porfirije i dodao da je čovek stvoren tako da smisao svojih postupaka nađe u "komunikaciji i zajedničarenju sa drugim ljudima".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić najavio dobru vest za sve građane koji imaju pse
1

Gradonačelnik Beograda

08.02.2023. 13:06

Šapić najavio dobru vest za sve građane koji imaju pse

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je pet park u Bloku 24, na Novom Beogradu, među prvim parkovima koji su izgrađeni u njegovom mandatu, a da se u narednih nekoliko godina planira izgradnja još desetak.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve