Vesti
23.09.2020. 12:48
Tanjug

ŠARČEVIĆ: Od početka nastave oko 60 đaka pozitivno na koronavirus

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Oko 60 učenika u školama u Srbiji, obolelo je od korona virusa od početka nastave, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević, uz ocenu da je to minimalan broj na 850.000 dece.

"Beograd kao veliki grad ima najviše slučajeva pozitivnih đaka, ali kad se sve uzme i sabere, to je minimalan broj zaraženih", rekao je Šarčević u Jutarnjem programu TV Prve i naglasio da smo u ovom trenutku daleko od zatvaranja škola.

Ministar je dodao da među studentima trenutno nema obolelih.

Kao razlog što je manje srednjoškolaca zaraženo koronavirusom, u odnosu na osnovce, Šarčević je naveo taj što daci u srednju školu idu po sistemu da jednu nedelju borave u učionicama, a drugu nastavu prate od kuće - onlajn.

Povezane vesti - LONČAR: Nisu krivi đaci, već oni koji treba da sprovode mere

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

"Trenutno je među školarcima oko 60 zaraženih, za tri nedelje od pocetka škole, na 850.000 ucenika to je zaista minimalan broj", kazao je Šarčević.

Upitan hoće li biti novog zatvaranja škola, ministar kaže da smo u ovom trenutku daleko od toga, ali naglašava da kada to kaže treba da se shvati uslovno.

Na pitanje šta bi trebalo da se desi pa da se škole zatvore, Šarčević kaže da o tome odlucuje Krizni štab, a na osnovu relevantnih podataka i situacije.

U svakom slučaju onlajn nastava se snima i sada je mnogo kvalitetnija nego u prvom ciklusu, za vreme vanrednog stanja, rekao je ministar i dodao da su u meduvremenu u ceo onlajn sistem uključene i brojne druge platforme i sve funkcioniše mnogo bolje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
10.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve