Vesti
11.08.2020. 19:13
Tanjug

ŠARČEVIĆ: Radi se na pilot projektu o onlajn sprovođenju ispita

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar prosvete Mladen Šarečević kazao je danas da su u toku razgovori sa univerzitetima o načinu organizacinje predavanja u predstojećoj akademskoj godini, te da će informisati o detaljima nakon razgovora sa predstavnicima svih rektorata.

Na pitanje kako će se organizovati predavanja na fakultetima, Šarčević je rekao da se na tome uveliko radi, da su imali sastanke sa KONUS i da postoji živa komunikacija mejlovima i telefonima, te da očekuju u ponedeljak da se dogovore.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

"Za sada pričamo o studentskim domovima, jer se povećava broj studenata u domovima", naglasio je Šarčević i dodao da će Arena biti na raspolaganju zaraženih studentima virusom kovid koji imaju laku kliničku sliku.

Naglasio je da su studenti u studentskim domovima najrevnosniji, te da oni odlično uče jer, kako je naveo, njima je jako važno da polože ispite.

Povezane vesti - ŠARČEVIĆ: Od prvog septembra osnovci u školske klupe, roditelji biraju

"Problem je sa studentima koji žive sami ili sa svojim roditeljima, jer oni su slobodniji, mogu slobodnije da se kreću pa su izloženiji na virus", objašnjava Šarčević.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Beograd, 21.05.2018. Tehnicki fakulteti foto ana paunkovic

Naglasio je da se radi na pilot projektu o onlajn sprovođenju ispita, te da će se za nekoliko dana imati model sa kotrolisanim uslovima polaganje ispita i dodao da niko ne želi da napravi štetu akademskoj čestitosti.

Povezane vesti - DONETA ODLUKA Kisić: Mlađi u škole, stariji – kombinovana nastava

Dodao je da će vežbe na fakultetima biti realizovani uživo i da su skoncentrisani na septembarski ispitni rok, a da će o detaljima rada fakulteta informisati nakon sastanka sa predstavnicima svih rektoraka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve