SASTANAK O IZBORIMA Brnabić: Opozicija želi samo vlast bez izbora

SASTANAK O IZBORIMA Brnabić: Opozicija želi samo vlast bez izbora

FOTO TANJUG/ STRAHINJA RISTIC


Opoiziciju interesuje samo da dođu na vlast, ali bez izbora, ocenjuje predsednica vlade Ana Brnabić.

Ona je ocenila da je sastanak između predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima, na FPN-u, još jedna prilika da obe strane pokažu pravo lice – vlast da je za dijalog, a opozicija da je za bojkot.

“Sve je to jedna farsa u kojoj oni idu u krug, ali u stvari jedino za šta zasta nisu jeste dijalog, a ono za šta jesu je bojkot, da bi prikrili da nemaju podršku građana, i da, pretpostavljam, na potpuno nedemokratski način, bilo kako, dođu na vlast”, rekla je Brbnabić odgovarajući na pitanja novinara.

“Da li je to prelazna vlada, iako nema uslova za to, iako smo demokratska država i imamo političku stabilnost… Njima je važno samo da kako-tako, nekako, dođu na vlast bez izbora”, rekla je Brnabić.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ona je rekla da je mesto za dijalog opozicije i vlasti parlament, jer sednice imaju direktan prednos i svi građani mogu da čuju šta govore oni za koje su glasali.

Dodala je da ne zna šta da očekuje od današnjeg sastanka vlasti i opozicije na FPN-u, između ostalog zato što je reč o ljudima iz opozicije koji su prvo pozivali na dijalog u parlamentu, a kada ih je pozvala predsednica Maja Gojković da dođu u Skupštinu – nisu se odazvali.

Potom su, kaže Brnabić, pozivali da se u Skupštini održi sdednica o KiM, a kada je, podseća, predsednik Srbije došao u parlament i o temi KiM govorio, nisu našli za shodno da dođu. Nakon toga rekli su da hoće na drugo mesto, a kada je dijalog organizovan na FPN-u, onda nisu zadovoljni, rekla je Brnabić, na predstavljanju programa Master 4.0 koji će biti sporovođen na 13 državnih fakulteta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar