SASTANAK U BEOGRADU: Vučić danas sa Metju Palmerom

SASTANAK U BEOGRADU: Vučić danas sa Metju Palmerom

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas s visokim funkcionerom Stejt departmenta Metjuom Palmerom, najavljeno je iz Kabineta predsednika Republike. Teme razgovora nisu najavljene, ali nema sumnje da će jedna od njih biti rešavanje kosovskog pitanja.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD prethodno se sastao sa Vučićem u oktobru prošle godine, kada je poručio da SAD podržavaju dijalog Beograda i Prištine u cilju postizanja dogovora, koji bi vodio ka punoj normalizaciji odnosa, kao i da je Vašington posvećen tome da Srbija napreduje i postane članica EU.

Zvaničnik Stejt departmenta tada je pozvao Beograd i Prištinu da iskoriste istorijsku priliku i postignu sporazum koji bi bio trajan i koji bi bio “vin-vin” za obe strane, odnosno nešto što donosi dobitak i jednima i drugima, ocenivši da je vreme za kompromis i fleksibilnost.

Sastanak se održava nešto više od dve sedmice uoči sastanka u Parizu, na temu Kosova i Metohije Zvaničnik američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Erat izjavio je u međuvremenu da su SAD voljne da učestvuju na predstojećoj konferenciji u Parizu, ali da to još nije određeno.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar