Vesti
11.01.2024. 14:30
Beta

Beograd

Sastali se Vučić i Hil: Evo o čemu su razgovarali

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da je sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom u Beogradu razgovarao o daljem unapređenju bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa i nizu drugih tema.

"Razgovarali smo i o međunarodnoj poziciji Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji i nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima. Potvrdili našu posvećenost održanju mira i stabilnosti u regionu i jačanju prijateljstva i saradnje između Srbije i SAD", napisao je Vučić na Instagramu.

Aleksandar Vučić je naglasio da je Srbija zainteresovana za jačanje ekonomske saradnje sa SAD na svim nivoima i da očekuje porast američkih investicija u našoj zemlji, s obzirom na dobra iskustva postojećih ulagača.

Ambasador Hil je obavestio predsednika Srbije o američkoj odluci da prihvati zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa Javelin.

Kako je ambasador Hil naveo, Stejt Department će taj zahtev Prištine da uputi američkom Kongresu, čime počinje zvanična procedura.

Vučić je rekao da je ova informacija veliko razočaranje za Srbiju, ali da će naša zemlja, zajedno sa SAD, raditi na očuvanju srpsko-američkih odnosa.

"Za nas je od najveće važnosti da mir u regionu ne bude narušen i Srbija će nastaviti da se ponaša odgovorno i da doprinosi stabilnosti na Balkanu", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Hil: "Srbija da shvati, Kosovo je nezavisno, ali..."
Kristofer Hil, ATA, 12.10.2023.

Ambasador SAD u Srbiji

12.10.2023. 12:33

Hil: "Srbija da shvati, Kosovo je nezavisno, ali..."

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil je izjavio da bi "želeo da Srbija shvati i prizna da je Kosovo nezavisna država", ali je problem kompleksniji od toga.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve