Vesti
03.06.2020. 00:56
Tanjug

"SAVEZ NEĆE PASTI" Ponoš: Nemam razumevanja za stav PSG

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš tvrdi da je napad na predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića još jedna ilustracija koliko je društvo polarizovano, te ističe da nema razumevanja za optužbe PSG kojima se odgovornost za incident prebacuje na "bojkot opoziciju".

"Šta mi dobijamo od toga? Nama je najelegantnije, najkorisnije da ta kampanja PSG-a i drugih koji su se opredelili da učestvuju na izborima prođe što neprimetnije", rekao je Ponoš za „Glas Šumadije", a u saopštenju prenosi Narodna stranka.

Na pitanje o odnosima u Savezu za Srbiju i njegovoj izjavi da je štrajk glađu Boška Obradovića pokušaj "rebrendiranja" Dveri, Ponoš je odgovorio da se nije bavio Obradovićevim štrajkom glađu, nego je pružio objašnjenje zašto to ne podržava.

Pročitajte još: Lajčak želi nastavak dijaloga

"Razlog se odnosio na različita Obradovićeva objašnjenja za štrajk, koja nisu međusobno korespondirala i na njegova premišljanja oko bojkota ili zlaska na izbore", rekao je Ponoš.

"Obradović je objašnjavao da nije tačno da je u nekom trenutku bilo preispitivanja da li Dveri izlaze na izbore ili ne. U politici je poznato da ljudi znaju da pate od selektivne amnezije. To se desilo i u ovom slučaju, pa smo morali kolege iz Saveza za Srbiju i ja da podsetimo Obradovića koje stavove je zastupao na prethodnom sastanku.

"Savez neće pasti na tome", kaže Ponoš.

On je ponovio niz optužbi na račun vlasti za koju tvrdi da nema odgovor na bojkot, koji će je, kako tvrdi, delegitimizovati, ali i na račun političkih partija koje izlaze na izbore i tako, svesno ili nesvesno, učestvuju u produžetku Vučićeve vlasti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve