Vesti
20.07.2023. 21:20
Beta

Predlog, odluka...

Šta je odlučeno na sednici Vlade Srbije

1
Izvor: Beta / VLADA SRBIJE / Pedja Vuckovic

Vlada Srbije je na sednici donela Zaključak kojim se potvrđuje da je sistem "Amber Alert" za prenošenje obaveštenja o prijavi nestanka maloletnog lica putem elektronske komunikacione mreže da bi se ono što pre našlo "od značaja za ostvarivanje javnog interesa".

"Rešenjem ministra unutrašnjih poslova od 2. februara 2023. godine obrazovan je Tim za uvođenje ovog sistema u Srbiju sa zadatkom da izradi Analizu početnog stanja i Plana aktivnosti neophodnih za njegovo aktiviranje", navodi se u saopštenju Vlade.

Članovi Vlade su doneli i Odluku o obrazovanju Odbora za organizaciju promocije Srbije kroz projekat "Srpska kuća" na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

"Pokretanje projekta 'Srpska kuća' koji će biti realizovan od 26. jula do 11. avgusta 2024. rodine, predstavlja dobru priliku da naša država promoviše svoje kapacitete: privredu, turizam, kulturu, naučna i inovativna dostignuća, investicione potencijale i projekat EXPO Belgrade 2027", navodi se u saopštenju.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o dualnom obrazovanju, koji uvodi obavezu izrade programa realizacije učenja kroz rad, dokumenta koji će zajednički izrađivati škola i poslodavac.

Članovi Vlade su odobrili i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, kojim će biti regulisana pitanja koja se odnose na saradnike u nastavi i asistente, kao i na studente koji su upisani do 10. septembra 2005. godine na svim nivoima studija, piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve