Vesti
18.11.2022. 17:43
Beta

Zoran Pašalić

"Seksualna eksploatacija dece na društvenim mrežama u porastu"

Društvene mreže
Izvor: Shutterstock

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da je seksualna eksploatacija dece na društvenim mrežama u porastu, kao i da tome pogoduje nizak rizik od otkrivanja počinioca.

Pašalić je u saopštenju, povodom evropskog Dana zaštite dece od seksualne eksploatacije i seksualnog zlostavljanja, upozorio i da većoj dostupnosti i izloženosti dece zlostavljanju doprinosi i to što odrasli nisu upućeni u aktivnost dece na internetu.

"Veoma je važno da podignemo svest o tome da se ovaj težak oblik krivičnog dela dešava u našem bliskom okruženju, ali i da utičemo na relevantne institucije da povećaju svoje napore u njegovom suzbijanju, kao i unapredjenju sveobuhvatne zaštite dece", naveo je on.
 

Pašalić je, dodaje se u saopštenju, u četvrtak s ministarkom za brigu o porodici i demografiju, Darijom Kisić, razgovarao o potrebi izmena Porodičnog zakona da bi se unapredili položaj i zaštita dece u Srbiji, a time i zaštita dece od svih vrsta iskorišćavanja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svaka peta devojčica u Srbiji prijavila seksualno nasilje
seksualno uznemiravanje, silovanje

Važno je, pročitajte

20.11.2021. 16:05

Svaka peta devojčica u Srbiji prijavila seksualno nasilje

Na uzorku od 970 devojčica od 13 do 19 godina, koje su učestvovale u onlajn anonimnoj anketi, svaka peta prijavila je da je doživela neki oblik seksualnog nasilja, saopštilo je udruženje "Mame su zakon" povodom obeležavanja Svetskog dana deteta.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve