Selaković: Nova poseta Sija znači jačanje prijateljstva Srbije i Kine

Selaković: Nova poseta Sija znači jačanje prijateljstva Srbije i Kine

Beograd, 24. aprila 2016. - Ministar pravde i funkcioner Srpske napredne stranke Nikola Selakovic glasao je danas u 8 sati na birackom mestu 63, u Sazanovoj ulici u Beogradu. U Srbiji se danas odrzavaju vanredni parlamentarni i redovni pokrajinski i lokalni izbori. FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk


Generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković rekao je danas da Srbija sa radošću čeka novu posetu kineskog predsednika Si Ðipinga i ocenjuje da bi to značilo dodatno osnaženje i jačanje prijateljstva Srbije i NR Kine.

“Kina ima izuzetno visoko mišljenje o srpskom predsedniku. Bio sam pet puta u Kini i nisam video da negde naš predsednik ima toliko poštovanje kao kod Kineza. Smatraju ga za ozbiljnog političara i odgovornog čoveka. Izuzetno cene što je Srbija slobodna država i vojno neutralna”, ističe Selaković.

Dodaje i da predsednik Vučić u Kini ima susrete sa dvojicom od trojice najmoćnijih ljudi planete, te da će se uskoro sastati i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

“Koja to mala zemlja ima tako uvaženog predsednika da za kratko vreme može da se vidi sa šefovima važnih država sveta. Šesti susret sa Sijem, siguran sam da nije poslednji”, naglašava Selaković.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar