Vesti
08.10.2020. 18:54
Tanjug

ŠEŠELJ: Goniti počinioce krivičnih dela počinjenih petog oktobra

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da ga zabrinjava to što prolazi zakonski rok za krivično gonjenje onih koji 5. oktobra 2000. godine, koji ocenjuje kao "najmračniju stranica novije srpske istorije",izvršili, kako tvrdi, neka od najtežih krivičnih dela.

Šešelj je na pres konferenciji naveo da je "krajnji trenutak" da se preduzme istraga, kako bi se prekinuo rok zastarevanja za krivično gonjenje pojedinaca, a kao primer pomenuo da bi trebalo krivično goniti one koji su, navodno sa automatskim puškama u rukama, predvođeni Mlađanom Dinkićem, upali u Narodnu banku Jugoslavije, saopštila je SRS.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Bilo bi, kaže, pogrešno da sve što se dešavalo tada prođe nekažnjeno, jer je to, u suprotnom "ohrabrenje za sve buduće pokušaje da se na sličan način osvaja vlast".

"Kada pogledate ko je došao tada na vlast... I oni se opet nadaju da će se vratiti na vlast. Opet nešto spremaju, iznova se udružuju. Ko bi to mogao da glasa za Tadića, koji, umesto da ode u doživotni zatvor zato je isporučio Župljanina, Karadžića, Mladića i Hadžića Haškom tribunalu, on bi opet na vlast, kao i ovi što tvrde da je u Srebrenici bio genocid", rekao je Šešelj.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve