Vesti
09.08.2018. 12:58
R.E./ Telegraf

Navršava se šest

ŠEST MESECI OD SMRTI NEBOJŠE GLOGOVCA: Bol i dalje ne jenjava

screenshot_3.png

Navršava se šest meseci od kako nas je napustio velikan srpskog glumišta, Nebojša Glogovac. Uskoro će biti održana premijera njegovog poslednjeg

Navršava se šest meseci od kako nas je napustio velikan srpskog glumišta, Nebojša Glogovac. Uskoro će biti održana premijera njegovog poslednjeg filma "Južni vetar".

glogovac, photo:printscreen

Vest koja je odjeknula u medijima 9. februara ove godine, da je Nebojša Glogovac preminuo, rastužila je Srbiju. I danas, posle pola godine, tuga za ovim velikim glumcem je prisutna, naročito kada ga u večernjim časovima gledamo na televiziji u maestralnim ulogama u domaćim serijama i filmovima.

"Sine, znaš kako se postaje šampion? Izađeš na teren i pobediš!" poznata je replika iz filma Nebeska udica, po kojoj će Glogovca mnogi pamtiti. Ipak on nažalost nije pobedio u svojoj životnoj borbi ali je za sve nas on ostao šampion. Prijatelji, kolege, porodica, obožavatelji oprostili su se tog  9. februara od njega.

Nebojša Glogovac rođen je 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo sedam godina, preselio se sa porodicom u Pančevo. Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac sahranjen je na Novom groblju 12. februara 2018, u Aleji zaslužnih građana.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
23.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve