Vesti
19.09.2019. 15:08
Tanjug

ŠESTI SASTANAK VLASTI I OPOZICIJE NA FPN: Korak napred...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Šesta runda razgovora vlasti i opozicije o izborima uslovima održana je danas na FPN-u, a učesnici su, po završetku sastanka, ocenili da je to korak napred u nastojanjima da se unapredi izborni proces.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je da su od SNS dobili dokument sa predlogom konkretnih mera, koji, između ostalog, govori šta se može učiniti za 30, a šta za 60 dana. To, kako je dodao, pokazuje da se shvata hitnost situacije da se zakonske izmene i praćenje sprovođenja zakona moraju jasno urediti.

https://youtu.be/7ZlsIG7A4vM

"Ovi razgovori su doveli do toga da imamo jasne napretke i svi očekuju da će se to završiti dokumentom na koji će svi staviti svoje potpise", rekao je Antonijević i dodao da će dokument kasnije biti distriobuiran svima, kako onima koji su učestovali u razgovoru, tako i onima koji su ih napustili" .

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto; Tanjug ZORAN ŽESTIC

On je rekao da je današnjim razgovorom iscpreljna i poslednja, četvrta tema, koju je predviđao dijalog na FPN-u i da će se sada razgovori nastaviti sa evropskim parlamentarcima, u kojima će i Fondacija učestvovati. Antonijević je rekao da je nakon 45 dana ova vrsta razgovora završena, ali da im je FPN ostavio otvorena vrata, ako postoji potreba da se dijalog nastavi.

https://www.youtube.com/watch?v=XKNpOhO5Y_Y

On je dodao da je na današnjem sastanku bilo reči i o izveštavanju RTS-a i da će o tome takođe biti vođen dijalog, kako bi se obezbedio, kako kaže, nepristranije i ravnomernije izveštavanje javnog servisa.

Antonijević je dodao da će Republičko javno tužilaštvo, kao i Državno veće tužilaca, imati aktivniju ulogu na izborima, zahvaljujući čemu će građani moći da se osećaju sigurnije kada daju svoj glas.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve