Vesti
08.09.2023. 07:05
Beta

Objavljeni detalji

Evo kuda će šetati učesnici Beograd Prajda

Parada ponosa, prajd, LGBT
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Beograd Prajd objavio je detalje šetnje koja će početi u 17 časova 9. septembra.

Iz organizacije Prajda su rekali da okupljanje u parku Manjež počinje u 16 časova kada će biti otvoreni ulazni punktovi.

Ulazni punktovi se nalaze u Ulici kralja Milana, kod hotela Moskva, na raskrsnici Resavske i Birčaninove, na raskrsnici Resavske i Mišarske i u Ulici kralja Milana sa Trga Slavija.

Na punktovima će, pored pripadnika policije, biti prisutno licencirano obezbeđenje, organizatori i volonteri, koji će se postarati da svako bezbedno pristupi šetnji i koncertima i dobije narukvicu neophodnu za šetnju.

Šetnja koja počinje u 17 časova iz parka Manjež, nastavlja Nemanjinom ulicom, Ulicom kneza Miloša, Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića do Narodne skupštine, zatim ponovo ulicom Kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež.

Posle šetnje planiran je koncert sa početkom u 19 časova, na kojem će nastupiti Filip Baloš, Bejbi Motorola, Filarri, Tam, Dzipsii i Lazar Ćirković.

Najavljeni su, takođe, dreg nastupi (Bad Reputation, The Haus of Plastics, Hydra HGG), kao i DJ setovi & Vogue (Lea Davogić, Plesno udruženje "GROOVE", TziTzi & greczei).

Organizatori naglašavaju, da tokom šetnje neće biti dozvoljene bilo kakve parole ili transparenti koji sadrže natpise koji nisu u skladu sa vrednostima i politikama Beograd Prajda, a što uključuje poruke mržnje na nacionalnoj, verskoj ili etničkoj osnovi, diskriminaciju, uvrede, homofobiju, transfobiju, mizogoniju i pozive na nasilje.

Beograd Prajd ove godine održava se pod sloganom "Nismo ni blizu", naglašavajući da se LGBTI+ zajednica u Srbiji suočava sa povećanim nasiljem i diskriminacijom, i da se zahtevi Beograd Prajda nisu promenili od 2014. godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nasilje prema LGBT osobama u Srbiji u porastu
lgbt, srbija

ILGA izveštaj

11.05.2023. 14:42

Nasilje prema LGBT osobama u Srbiji u porastu

Srbija je po stanju ljudskih prava LGBT populacije na 26. mestu od 49 evropskih zemalja na listi organizacije ILGA Evrope, sa raširenim govorom mržnje prema toj zajednici i nekažnjenim zločinima iz mržnje kojih je sve više.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
23.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve