Simona Mikulesku nasleđuje Ban Ki-Muna !?

Simona   Mikulesku nasleđuje Ban Ki-Muna !?


Specijalna predstavnica generalnog sekretara, i direktorka Kancelarije Ujedinjenih nacija u Srbiji Simona-Mirela Mikulesku najozbiljni je kandidat za budućeg gen-seka UN kada, naredne godine, Ban Ki-munu istekne mandat, nezvanično saznaje, Ekspres.

SIMONA MIKULESKU

Inače, kao jedan od ozbiljnih kandidata za to mesto ranije je pominjan i bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, koji već mesecima ne žali vremena i novca da u svoju korist, naravno, lobira po svetskim metropolama i centrima moći.Međutim prema poslednjim informacijama Vlada Srbije za to mesto neće dati podršku bivšem šefu srpske diplomatije. Ekspres, takođe nezvanično saznaju da je Simona Mikulesku za to mesto dogovorila i podršku srpske Vlade. Podsećamo, generalni sekretar UN Ban Ki-mun imenovao je sredinom godine rumunsku ambasadorku Simonu-Mirelu Mikulesku za predstavnicu generalnog sekretara UN i direktorku Kancelarije UN u Srbiji. Mikulesku je od 2008. godine stalni predstavnik Rumunije pri UN. Tokom 24-godišnje karijere u diplomatiji bila je portparol Ministarstva spoljnih poslova, savetnik za medije ministra spoljnih poslva, direktor odeljenja za štampu u Ministarstvu, pres sekretar u rumunskoj ambasadi u Vašingtonu.

ab70338.jpg

Od 2000. do 2004. godine bila je spoljnopolitički savetnik predsednika Rumunije. Izvor Ekspresa , takođe, tvrdi da je u Njujorku odlučeno da budući generalni sekretar Ujedinjenih nacija, bude žena iz Istočne Evrope, karijerni diplomata, pa je “osnovana sumnja pala” upravo na Simonu Mikulesku.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar