Vesti
06.04.2016. 08:36
ekspres

Simona Mikulesku nasleđuje Ban Ki-Muna !?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Specijalna predstavnica generalnog sekretara, i direktorka Kancelarije Ujedinjenih nacija u Srbiji Simona-Mirela Mikulesku najozbiljni je kandidat za budućeg gen-seka UN kada, naredne godine, Ban Ki-munu istekne mandat, nezvanično saznaje, Ekspres.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Inače, kao jedan od ozbiljnih kandidata za to mesto ranije je pominjan i bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić, koji već mesecima ne žali vremena i novca da u svoju korist, naravno, lobira po svetskim metropolama i centrima moći.Međutim prema poslednjim informacijama Vlada Srbije za to mesto neće dati podršku bivšem šefu srpske diplomatije. Ekspres, takođe nezvanično saznaju da je Simona Mikulesku za to mesto dogovorila i podršku srpske Vlade. Podsećamo, generalni sekretar UN Ban Ki-mun imenovao je sredinom godine rumunsku ambasadorku Simonu-Mirelu Mikulesku za predstavnicu generalnog sekretara UN i direktorku Kancelarije UN u Srbiji. Mikulesku je od 2008. godine stalni predstavnik Rumunije pri UN. Tokom 24-godišnje karijere u diplomatiji bila je portparol Ministarstva spoljnih poslova, savetnik za medije ministra spoljnih poslva, direktor odeljenja za štampu u Ministarstvu, pres sekretar u rumunskoj ambasadi u Vašingtonu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Od 2000. do 2004. godine bila je spoljnopolitički savetnik predsednika Rumunije. Izvor Ekspresa , takođe, tvrdi da je u Njujorku odlučeno da budući generalni sekretar Ujedinjenih nacija, bude žena iz Istočne Evrope, karijerni diplomata, pa je “osnovana sumnja pala” upravo na Simonu Mikulesku.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve