Vesti
02.06.2023. 18:25
Beta

Sindikat obrazovanja

"Raniji završetak godine doneo konfuziju u školama"

Učionica
Izvor: Shutterstock

Sindikat obrazovanja Srbije ocenio je da će odluka Vlade o prevremenom završetku školske godine dovesti do "konfuzije u školama, među nastavnicima, đacima i njihovim roditeljima".

Sindikat je u saopštenju ocenio da je u pitanju "ishitrena odluka koja ne uzima u obzir sve posledice po celokupan obrazovni proces, zaključivanje ocena, održavanje razrednih, popravnih i maturskih ispita".

"Smatramo da je briga o bezbednosti učenika najvažnija ali je veliko pitanje da li se to postiže ovom odlukom. Naša ocena je da je država ovim pokazuje koliko zapravo nije spremna da se ozbiljno izbori sa svim oblicima nasilja u prosveti, na koje godinama ukazujemo", stoji u saopštenju Sindikata obrazovanja Srbije.

Vlada Srbije je odlučila u četvrtak da školska godina bude završena 6. juna, a da škole mogu da nastave rade do 20. juna za učenike koji to žele.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vlada odlučila: Kraj školske godine u utorak, 6. juna
đaci, škola

Osnovne i srednje škole

01.06.2023. 16:19

Vlada odlučila: Kraj školske godine u utorak, 6. juna

Vlada Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donela odluku da se školska godina 2022/2023. završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve