Vesti
27.12.2023. 16:55
R.E.

Zdravstveni problemi

Veselinović prekinuo štrajk glađu

bolnica
Izvor: Shutterstock

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" obavestili su javnost da je predsednik ovog sindikata Željko Veselinović, primoran da prekine štrajk glađu u zgradi Republičke izborne komisije.

Kako se dodaje u saopštenju, odluka o prekidu štrajka je doneta nakon što su lekari, koji su pregledali njegovo zdravstveno stanje, i na osnovu rezultata zaključili da dalji ostanak u štrajku glađu nije u skladu sa njegovom zdravstvenom terapijom i da predstavlja ozbiljan rizik za njegovo zdravlje.

"Iako je Veselinović primoran da prekine štrajk glađu, on ostaje čvrsto posvećen ciljevima štrajka i nastaviće da pruža podršku zahtevima za ponavljanje izbora. Kao predsednik sindikata, planira da se obrati međunarodnim sindikalnim organizacijama, apelujući na njih da vrše pritisak na svoje vlade i države u cilju promovisanja demokratskih principa u Srbiji", piše u saopštenju.

Da podsetimo, Veselinović je štrajk glađu započeo u subotu 23. decembra, kada je Danas rekao da je „dužnost svakoga od nas da se bori protiv brutalne krađe izbora.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Birački spisak uveliko javan i dostupan
izbori, glasanje

Ministarstvo

27.12.2023. 16:32

Birački spisak uveliko javan i dostupan

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je da je birački spisak uveliko otvoren, javan i dostupan, kao i da predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas i njegovi sledbenici žele da stvore zabunu kod građana da je taj spisak "tajni dokument" dostupan samo vlasti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve