Vesti
15.04.2023. 14:36
Tanjug

Evo kada počinju radovi

Siniša Mali o gradnji Nacionalnog stadiona i Ekspo centra

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će izgradnja Nacionalnog stadiona i novog Ekspo centra u Surčinu početi do kraja godine.

Siniša Mali je za Tanjug rekao da će se novi Ekspo centar nalaziti odmah preko puta Nacionalnog stadiona, kao i da su na toj lokaciji već krenuli radovi na obezbeđivanju neophodne infrastrukture.

"Mi ćemo izgraditi potpuno novi Ekspo, odmah pored Nacionalnog stadiona, već su krenuli radovi na izgradnji infrastrukture, već se pravi kamp i radnici su tamo. Očekujemo u narednih deset-petnaest dana da će i konkretni radovi krenuti. Sada se nasipa zemlja, dovodi se trafostanica, kanalizacija, vodovod i sve što je neophodno. Očekujem da ćemo do kraja godine krenuti u izgradnju Nacionalnog stadiona i novog Ekspa", naveo je Mali.
 

Ministar Mali, koji je predsednik Radne grupe za vođenje postupka kandidature Beograda za međunarodnu specijalizovanu izložbu Ekspo 2027, podsetio je da je nedavno otvoren i auto-put od Surčina do Novog Beograda.

"Beograd to zaslužuje, šta god da neko kaže mi jesmo regionalni centar, vodeća ekonomija u regionu i hoćemo da imamo taj sajamski prostor koji odgovara jednom lideru u regionu", naglasio je Mali.

Na pitanje zašto je važno da Beograd i Srbija budu organizatori izložbe 2027, Mali je istakao da bi to bila velika stvar, ne samo za Srbiju već i ceo region.

"Velika je borba, to bi bila velika čast i stvar, to bi bio vrh jedne uspešne ekonomske politike i reformi, posle oko 15 godina, jer smo krenuli 2012. godine u reforme. Kada bismo bili domaćin te specijalizovane izložbe, ceo region postaje centar sveta te godine. Očekujemo dva ili tri miliona posetilaca, 110 ili 120 zemalja bi imalo svoje štandove i predstavljanje u Srbiji", rekao je Mali.
 

Organizacija izložbe bi bilo, smatra, ogromno priznanje za sve što Srbija radi i prilika za dalju promociju i potpuno novi brend i sliku zemlje.

"Da nije bilo odgovorne ekonomske politike ne bi bili u mogućnosti da se kandidujemo da budemo domaćini Ekspa, sada to možemo. Ako radite na pravi način, nijedan san nije nedostižan", poručio je Mali.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Siniša Mali o tome da li će inflacija usporiti
inflacija, cene, kupovina, račun

Ministar finansija

15.01.2023. 09:51

Siniša Mali o tome da li će inflacija usporiti

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da projekcije za ovu godinu pokazuju da će inflacija usporiti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve