Vesti
20.10.2022. 12:45
Beta

Nova vlada

Siniša Mali o tome kako će se finansirati nova ministarstava

skupstina-republike-srbije-_210518_foto-ana-paunkovic001.jpg

Ministar finansija u tehničkoj Vladi Srbije Siniša Mali je odbacio kritike opozicije u vezi finansiranja povećenog broja ministarstva u budućoj vladi, naveo je da to neće biti problem.

"Pitanje finansiranja nije nikakav problem, to ćemo kroz rebalans (budžeta) i sprovesti", rekao je za RTS Mali, koji je i funkcioner Srpske napredne stranke.

Predviđeno je da nova Vlada Srbije ima 25 resora, odnosno četiri više nego aktuelna.

Mali je izrazio očekivanje da će do kraja iduće sedmice u parlamentu biti izabran novi kabinet premijerke Ane Brnabić, te najavio da će, "odmah nakon toga", naredna odluka biti o rebalansu budžeta.

Upitan o stavovima iz jučeranje skupštinske rasprave u vezi finansiranja novih ministarstava u Vladi Srbije, on je rekao da će se to raditi "apsolutno kao i do sada".

"Imate neka nova ministarstva ali su uglavnom to preraspodele postojećih, pitanje finasiranje nije nikakav problem, to ćemo kroz rebalans (budžeta) i sprovesti", rekao je on.
 
Kazao je da je najvažnije je da nova vlada bude efikasna i da odgvori na sve izazove.

"Kada sve saberete i oduzmete to nije veliki broj ministarstava a pogotovo jer je uglavnom preraspodela postojećih i to su stvarno minimalna izdvajanja", kazao je Mali.

Rekao  je da su od toga važniji ciljevi vlade u koje je ubrojao očuvanje teritorijalnog integriteta, konkurentost privrede, očuvanje privrednog rasta i  životnog standarda građana...

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Parlamentarizam u Srbiji - od Sovjeta do Skupštine
Skupština

Istorija

27.09.2022. 15:10

Parlamentarizam u Srbiji - od Sovjeta do Skupštine

Ukoliko uzmemo u obzir to da je Srbija kroz istoriju dosta godina bila pod tuđom vladavinom, kao i to da smo bili siromašna zemlja, onda nije ni čudno što smo do modernog parlamentarizma stigli tek na kraju 19. veka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve