“SITUACIJA JE NESTABILNA” Premijerka: Vučić je morao da reaguje promptno

“SITUACIJA JE NESTABILNA” Premijerka: Vučić je morao da reaguje promptno

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr


Situacija u regionu je bez sumnje nastabilna, što najmanje odgovara Srbiji, izjavila je premijerka Ana Brnabić i istakla da je predsednik Aleksandar Vučić reagovao promptno.

On će, kako je istakla, u subotu razgovarati u Beogradu sa Srbima iz Crne Gore i Republike Srpske o tome kako može da im pomogne.

Brnabić je rekla da je Vučić pozvao Srbe iz CG i Republike Srpske da dođu u Beograd i da razgovaraju o tome i da će se država Srbija truditi da i dalje poziva na mir i stabilnost.

Beograd, 6. februara 2020. - Predsednik Srbije Aleksandar Vucic na konferenciji za novinare sa evropskim komesarom za susedstvo i prosirenje Oliverom Varhejijem. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

“Vučić će razgovarati u subotu sa njima kako na najbolji način da im pomogne i da ih podrži, ali i kako da mi pokušamo dalje da smirujemo situaciju u regionu, nama ovo najmanje odgovara”, rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanje novinara kako vidi sitaciju u CG i BiH i porast tenzija u regionu.

Kazala je da neće prisustvovati tom sastanku u subotu pošto će otputovati na bezbednosni forum u Minhen.

“Trudićemo se ponovo da pozivamo na mir i stabilnost, ali ne ugrožavajući prava Srba bilo gde u reigonu, koja, morate priznati, jesu u ovom trenutku ugrožena. To što se dešava ne bi trebalo da se dešava”, navela je Brnabić.

Ona je kazala da te probleme treba da rešavamo diplomatskim putem, na oprezan način. Kaže je više puta rekla da ovo što se dešava u regionu najmanje odgovara Srbiji, jer je zemlja prošla kroz teške reforme i ostvarila u prethodne dve godine privredni rast od 4,4 odsto i 4,2 odsto.

Pročitajte još: Popisuju se žrtve bombardovanja

“Vidimo potpuno drugačiji imidž Srbije i da bi nastavili da tako da rastemo potreban nam je stabilan region”, rekla je Brnabić, ukazujući da je ovo mali region u kome se svaka nestabilnost odražava i na našu zemlju.

Onda manje ljudi želi da investira, a predsednik Vučić već godinama radi na podizanju kredibiliteta naše zemlje, kazala je premijerka.

“Svaka nestabilnost u regionu može da ugrozi naš brzi razvoj. Zato se trudimo i predsednik i ja da sve signale koje dajemo budu odmereni i umereni i da dalje gradimo staiblnost, a ne nestabilnost. Trudimo se da budemo odgovorni i da zaštitimo naš narod gde god živeo. To je naša ustavna obaveza i dužnosat i misli mda to radimo na najbolji način”, rekla je premijerka.

FOTO TANJUG / MILICA NIKOLIC/ jd

FOTO TANJUG / MILICA NIKOLIC/ jd

Dodala je da će zato Vučić razgovarati sa Srbima iz CG i Republike Srpske kako bi se vidilo kako može da ih podrži i kako da pokušamo da smirimo situaciju u regionu.

“Kada ne činite dovoljno u oblasti reformi, najlakše je imati nestabilnsot i reći da je to zbog političke situacije”, ukazala je Brnabić dodajući da je to nekima u regionu. Sa druge strane, Srbija je izvoznik staibnosti, ne zato što imamo veliko srce, a imamo ga, već zato što je to u interesu naših građana, naglasila je premijerka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar