Vesti
17.06.2020. 19:32
Tanjug

"SITUACIJA POD KONTROLOM" Jovanović: Dve trećine novoobolelih iz Beograda

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Srbiji je u poslednjih 24 sata registrovano 96 novoobolelih od virusakorona, a direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović istakla je da je epidemiološka situacija pod kontrolom.

Jovanović je rekla da je tokom protekla 24 sata na teritoriji Srbije testirano 6.098 osoba, što je visok obuhvat testiranja.

Jedna osoba je preminula u poslednja 24 sata, a 17 pacijenata je na respiratorima, rekla je Jovanovićeva za RTS.

Ona je naglasila da je dve trećine novoobolelih sa teritorije Beograda, ali da ima slučajeva zaraze i u Leskovcu, Vranju, Novom Pazaru. Takođe, navela je da je situacija u Vojvodini mirna i stabilna.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANTONIO BAT

"Aktivnim epidemiološkim nadzorom koji podrazumeva testiranje osoba sa simptomima i onih koje žele testiranje, došli smo do otkrivanja 96 pozitivnih slučajeva. Bez obzira na broj potvrđenih obolelih, imamo situaciju koja je pod apsolutnom epidemiološkom kontrolom", podvukla je Verica Jovanović.

Povezane vesti - U Srbiji 96 novoobolelih od koronavirusa

Ona je ukazala da je, ne samo kliničko stanje obolelih drugačije nego u martu i aprilu, već i da novi koronavirus ne pokazuje iste karakteristike kao u martu.

Prema njenim rečima, mnogo je više asimptomatskih slučajeva i onih s blagom kliničkom slikom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Andre Penner

Jovanovićeva je ponovo apelovala na primenu zaštitnih mera kako bi se sprečilo širenje virusa, jer je sada sve na ličnoj odgovornosti, budući da se mora naučiti živeti s virusom, koji je još u okruženju.

Povezane vesti - Troje studenata Poljoprivrednog fakulteta zaraženo koronavirusom

Ona je ponovila i da svi koji imaju temperaturu između 37 i 38 stepeni, i ukoliko postoji neki od simptoma respiratornih oboljenja, otežano disanje i neki od težih znakova, treba da se testiraju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
16°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve