ŠKORO: Vreme je da se u Hrvatskoj rasvetli prošlost, pa i “velikosrpska”

ŠKORO: Vreme je da se u Hrvatskoj rasvetli prošlost, pa i “velikosrpska”

Facebook


Jedan od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Hrvatskoj, Miroslav Škoro kaže, povodom godišnjice pada Berlinskog zida, da je vreme da i u Hrvatskoj ozbiljno počne da se raspravlja o rasvetljavanju prošlosti, uključujući i “vreme velikosrpske okupacije”.

Škoro, kako je napisao na Fejsbuku, smatra da nije dovoljno rasvetliti razdoblje od 1945. do 1990. godine, već i “vreme velikosrpske okupacije, ali i kriminalne tranzicije”.

“Hrvatska zaslužuje budućnost, slobodnu od relikata teške prošlosti”, kaže Škjoro i ističe da je rasvetljavanje prošlosti potrebno da se ne bi dogodilo da na političkoj sceni u Hrvatskoj ne bi i dalje bilo ljudi koji su učestvovali u komunističkoj represiji.

Instagram

Instagram

“Na današnji dan prije 30 godina srušen je – simbolički, a zatim i fizički – Berlinski zid koji je staljinistička propaganda zvala “Antifašističkim odbrambenim zidom”. Zid je potom valjalo rušiti i u mnogim glavama, a taj je proces bio duži i teži od demontiranja cigli, kamenja, blokova, betona i željeza komunističkog ožiljka na ulicama Berlina. Tamo gđe su nekada padale duge senke totalitarnog zida, sad sija sunce demokratije”, napisao je Škoro.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar