Vesti
09.11.2019. 15:28
Tanjug

ŠKORO: Vreme je da se u Hrvatskoj rasvetli prošlost, pa i "velikosrpska"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Jedan od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Hrvatskoj, Miroslav Škoro kaže, povodom godišnjice pada Berlinskog zida, da je vreme da i u Hrvatskoj ozbiljno počne da se raspravlja o rasvetljavanju prošlosti, uključujući i "vreme velikosrpske okupacije".

Škoro, kako je napisao na Fejsbuku, smatra da nije dovoljno rasvetliti razdoblje od 1945. do 1990. godine, već i "vreme velikosrpske okupacije, ali i kriminalne tranzicije".

"Hrvatska zaslužuje budućnost, slobodnu od relikata teške prošlosti", kaže Škjoro i ističe da je rasvetljavanje prošlosti potrebno da se ne bi dogodilo da na političkoj sceni u Hrvatskoj ne bi i dalje bilo ljudi koji su učestvovali u komunističkoj represiji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Instagram

"Na današnji dan prije 30 godina srušen je - simbolički, a zatim i fizički - Berlinski zid koji je staljinistička propaganda zvala "Antifašističkim odbrambenim zidom". Zid je potom valjalo rušiti i u mnogim glavama, a taj je proces bio duži i teži od demontiranja cigli, kamenja, blokova, betona i željeza komunističkog ožiljka na ulicama Berlina. Tamo gđe su nekada padale duge senke totalitarnog zida, sad sija sunce demokratije", napisao je Škoro.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve