SKUPŠTINA NARODNE STRANKE Jeremić: Vučić pregovara o razgraničenju, nije tajna

SKUPŠTINA NARODNE STRANKE Jeremić: Vučić pregovara o razgraničenju, nije tajna

FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Toni Bler na sastancima sa visokim svetskim zvančnicima razgovaraju o modalitetima međunarodno pravne formalizacije kosovske nezavisnosti i razgraničenju, kao jednom od tih modaliteta.

Jeremić je, na skupštini stranke povodom dve godine njenog rada, rekao da “to nije tajna”.

FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC / jd

FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC / jd

”Govori se o razgraničenju, a zapravo se raspravlja samo gde treba da prođe granica, da li će Bujanovac, Medveđa i Preševo ostati sa ove ili one strane granice”, rekao je Jeremić na skupštini u Sava centru, na kojoj se između ostalog, biraju predsednik i potpredsednik stranke, članovi Glavnog odbora i drugih stranačkih tela.

Posledica razgrančenja bilo bi članstvo Kosova u UN, kaže Jeremić i navodi da se NS protivi svakom aktu koji bi značio otuđenje KiM i afirmaciju tzv. Kosova u međunarodnim institucijama.

FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC / jd

FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC / jd

On i stranka se, naveo je, zalažu za pomirenje naroda koji žive na ovim prostorima i za to da se, kako je naveo, ”ispregovara rešenje koje bi za sve koji žive na Balkanu, a posebno na KiM, život učinilo manje nepodnošljivim”.

Sumirajući rezultate dvogodišnjeg rada NS, Jeremić je kazao da je ta partija postala “najrazgranitija politička organizacija u Srbiji”, iako su on i članovi stranke, kaže, bili izloženi ”medijskoj demonizaciji” i da je on jedini opozicioni lider koji nije mogao da se pojavi ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Drugoj redovnoj skupštini NS prisustvovali su i članovi Predsedništva Nikola Jovanović, Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević, Čedomir Antić, Zdravko Ponoš…

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar