Vesti
03.08.2022. 11:22
Beta

Aktuelno

Skupština Srbije: Ostavka Ane Brnabić, formiranje odbora...

ana brnabic, 3. 8. 2022.
Izvor: PAP / Rafal Guz

U Skupštini Srbije formiran je Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu kao i Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Na čelu Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja u ovom sazivu biće Milenko Jovanov iz Poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve", dok je za zamenika predsednika izabran Života Starčević iz Poslaničke grupe Jedinstvena Srbija.

Administrtivni odbor na svojoj prvoj radnoj sednici konstatovao je ostavku koju je na funkciju narodnog poslanika podnela Ana Brnabić, pa će Republička izborna komisija mandat dodeliti sledećem sa liste "Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve".

Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu održao je Prvu sednicu, na kojoj je za predsednika jednoglasno izabran Vladimir Đukanović iz Poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve", dok je za zamenika predsednika jednoglasno izabrana Jelena Jerinić iz Poslaničke grupe "Zeleno levi klub".

Formiran je i Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a za predsednicu je jednoglasno izabrana poslanica Jelena Žarić Kovačević iz Poslaničke grupe "Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve", dok je za zamenika predsednika izabran Pavle Grbović iz Poslaničke grupe "Ujedinjeni - SSP, PSG, Sindikat Sloga, PZP".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
9°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve