Vesti
20.01.2024. 15:05
Beta

Sveti Jovan

Ko je sve došao na slavu kod patrijarha Porfirija

1
Izvor: ATAIMAGES / M. A.

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije obeležio je na svečanosti u Patrijaršiji praznik Sabora Svetog Jovana Кrstitelja - Jovanjdan, svoju krsnu slavu, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Svečanosti proslave Svetog Jovana, prisustvovao je i predsednik Republike Srpska Milorad Dodik, izvestila je Televizija Srpske pravoslavne crkve Hram.

Prisustvovao je i princ Filip Кarađorđević, zatim ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović.

Osveštanju slavskih darova i lomljenju slavskog kolača prisustvovao je i episkop šumadijski Jovan, braničevski Ignatije, zvorničko-tuzlanski Fotije, raško-prizrenski Teodosije i niški Arsenije, kao i episkop buenosajreski i južno-centralnoamerički i administrator Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Кirilo.

Bio je tu i episkop dalmatinski Nikodim, šabački Jerotej, remezijanski Stefan, hvostanski Aleksej, novobrdski Ilarion, jegarski Nektarije, lipljanski Dositej i toplički Petar, kao i umirovljeni episkop mileševski Filaret.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve