Vesti
27.11.2023. 13:30
Beta

Obeležen početka radova

Počela gradnja brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci

radovi na putevima
Izvor: Shutterstock

U ponedeljak je počela izgradnja 15,4 kilometra brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci, koja će Slepčević, kod Šapca, povezati s prelazom Badovinci na granici s Bosnom i Hercegovinom.

Na putu sa po dve saobraćajne trake u svakom smeru moći će da se vozi brzinom od 100 kilometara na sat.

Ova saobraćajnica je nastavak brze saobraćajnice od Šapca do Loznice koja se gradi i koja bi trebalo da bude završena do kraja naredne godine. U oktobru je pušten u saobraćaj autoput od 24,6 kilometara od Rume do Šapca s novim mostom preko reke Save.
 

Izvođač radova na deonici Slepčević-Badovinci je azerbejdžanski "Azvirt" sa srpskim podizvođačima, a planirane su četiri površinske raskrsnice sa kružnim tokom i pet mostova.

Obeležavanju početka radova prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

"Ni u Titovo vreme nisu građeni putevi u tom pravcu, prema Republici Srpskoj, tačnije Bosni, kao da su namerno hteli da nas udalje. Srećan sam što Srem i Mačva ovo dobijaju", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo kada će Beograd početi da koristi novu autobusku stanicu
1

Šapić obišao radove

07.11.2023. 14:28

Evo kada će Beograd početi da koristi novu autobusku stanicu

Predsednik privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić obišao je radove na novoj autobuskoj stanici koja se gradi na Novom Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve