Vesti
17.01.2020. 13:21
Tamara Marković Subota

SLUČAJ FILIP KORAĆ: Mera nesposobnosti tužilaštva

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Filip Korać, glavni saradnik Luke Bojovića, prvi je pre dva meseca saznao da je protiv njega srpsko sudstvo obustavilo krivični postupak i povuklo crvenu Interpolovu poternicu. Odmah posle povlačenja poternice, Korać se iz inostranstva u kome je bio duže od godinu dana vratio u Beograd. Iako slobodan, Korać se od povratka u Beograd nije pojavljivao na javnim mestima omiljenim među pripadnicima srpskog podzemlja već je, iz bezbednosnih razloga, većinu vremena provodio u štek stanovima, uglavnom na Karaburmi.

Da je Korać u Beogradu, vest je koja se vrlo brzo proširila u beogradskom podzemlju. Do javnosti ova vest putovala je skoro dva meseca: "Viši sud povukao je poternicu za Koraćem nakon što je Više tužilaštvo protiv njega obustavilo istragu koja je vođena zbog sumnje da je optužene Nemanju Ivanova i Darka Veskovića podstrekao na ubistvo Blaža Đurovića u martu 2018. godine".

Šta je Vesković priznao tužilaštvu i šta je tražio od tužioca kada mu je ponuđen status svedoka saradnika, čitajte u novom broju Ekspresa koji je već na kioscima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve