Vesti
13.07.2020. 18:38
Tanjug

SMENJEN ŠKUNDRIĆ Dačić: Isključena dva člana SPS

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na protestima ispred Narodne skupšitne, a Petar Škundrić je razrešen dužnosti savetnika u Vladi Srbije, saopštio je predsenik SPS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Statutarna komisija Socijalističke partije Srbije isključila je iz stranke danas dvojicu članova iz Inđije koji su učestvovali na rušilačkim demonstracijama ispred Narodne skupštine, zbog postupanja suprotnog od politike partije i narušavanja ugleda SPS-a", naveo je Dačić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / RADE PRELIC / an

On je ponovio da će svako ko podržava ili učestvuje u nasilju, a povezan je na bilo koji način sa SPS-om, biti smenjen i isključen iz SPS-a.

Dodao je da će se o odgovornosti Gorana Trivana zbog napada njegovog savetnika na predsednika Vučića, raspravljati se na sednici Predsedništva.

Dačić je najoštrije osudio izjavu potpredsednika Novice Tončeva, o blokadi puta na jugu Srbije, ističući da je takva izjava direktno suprotna politici SPS-a.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/RADE PRELIC/bs

"SPS najoštrije osuđuje svaku nasilje, napad na institucije i blokadu saobraćajnica, a posebno napad na predsednika Vučića. Svako ko se ponaša suprotno politici SPS-a biće sankcionisan", naveo je Dačić.

"Nećemo tolerisati kršenje zajedničke politike sa SNS"

Svako ko je na bilo koji način stao na stranu rušilačkih demonstracija u Beogradu momentalno je isključen iz SPS-a ili razrešen sa državne funkcije, kao što je predsednik socijalista Ivica Dačić jasno rekao i upozorio pre par dana, kaže potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

Antić je naveo da je SPS jasno pokazala da u svojim redovima neće tolerisati nikoga ko se suprotstavlja politici partije, a samim tim i politici Vlade Srbije koju zajednički sprovodi sa SNS, te da neće da toleriše bilo kakvo odstupanje od te politike, bez obzira da li je reč o članovima ili o potpredsedniku partije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC/

Odlukom o isključenju iz stranke ili razrešenju sa državne funkcije SPS je, ističe Antić, na najotvoreniji način demonstrirao privrženost politici koju, zajedno sa SNS-om, sprovodi već godinama i koja ima ogromnu podršku građana.

"I članstvo i rukovodstvo SPS-a jedinstveno je oko politike koju sprovodimo, za šta smo dobili potvrdu i na prethodnim parlamentarnim i lokalnim izborima. Zato nećemo da tolerišemo bilo kakvo odstupanje od te politike, bez obzira da li je reč o članovima ili o potpredsedniku partije", naveo je Antić u pisanoj izjavi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve