Vesti
05.09.2023. 11:55
Beta

Marinika Tepić

Inspektori Milenković i Mitić dobili zaštitu SAJ

1
Izvor: Shutterstock

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić kazala je da inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića koji su otkrili slučaj "Jovanjica" od sinoć čuva Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), što su oni i zatražili od ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

U saopštenju SSP navodi se da je Tepić izjavila da im je Gašić prethodno uputio drugu jedinicu a inspektori Milenković i Mitić su odbili da ih ona čuva.

Tepić je kazala da su još juče tražili da im se dostave na uvid njihove izjave date u Trećem odeljenju i Upravi kriminalističke policije i da su upitali Gašića kako je mogao da im dodeli jedinu jedinicu koju nije smeo da im dodeli zato što se njihov komadant Marko Krčak u operativnim saznanjima povezuje sa kriminalnim klanom.

Ona je istakla da to smatra pobedom i hrabrošću Mitića i Milenkovića da ostanu dosledni dekriminalizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Prema njenim rečima, MUP je time priznao ozbiljnost ugroženosti dvojice inspektora i dodala da je država morala na kraju da prizna da oni jesu ugroženi i da su im životi u opasnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o smeni načelnika MUP-a: "Mene nema u tome"
Policija

"To je regularni posao"

31.08.2023. 16:28

Vučić o smeni načelnika MUP-a: "Mene nema u tome"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je smena načelnika Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića i šefa operative Dušana Mitića deo posla kojim se bavi Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i da je na njima da objasne zbog čega je odšlo do tih smena.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve