Vesti
28.08.2023. 12:37
Beta

Advokat Tomanović

Smenjeni inspektori Milenković i Mitić

1
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

Kabinet ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića smenio je inspektora Slobodana Milenkovića sa mesta načelnika Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga, a Dušana Mitića sa mesta šefa operative ovog odeljenja, saopšteno je iz advokatske kancelarije Zdenka Tomanovića koja zastupa inspektore Milenkovića i Mitića u slučaju Jovanjica.

Iz advokatske kancelarije je rečeno da "ova odluka političkog vrha policije u suštini predstavlja smenu inspektora, a samim tim i sprečavanje dalje istrage i provere operativnih saznanja u vezi sa slučajem 'Jovanjica' koji vode do centara moći u našoj državi".

"Ova smena je i osveta policajcima i pritisak pred dolazeće svedočenje", saopšteno je iz advokatske kancelarije Tomanović.

U pisanom saopštenju su dodali da je smena inspektora i poruka da ko ne prihvati laži centara moći, gubi profesionalnu i ličnu sigurnostm, a dobija javne optužbe, uvrede, diskreditacije, skupštinske i tabloidne hajke.

"To su matrica i obrazac postupanja koji ugrožavaju ceo društveni i pravni sistem", rekli su iz advokatske kancelarije.

"Ali Milenković i Mitić, zajedno sa velikim brojem poštenih policajaca i lica od integriteta, smeni neće dati budućnost, jer su položili zakletvu da će služiti građanima Srbije i zato će se izboriti sa zloupotrebama struktura koje su okupirale deo naših institucija", rekli su iz kancelarije Tomanović.

Advokatska kancelarija je zaključila da će preduzeti sva pravna sredstva pred domaćim ali i međunarodnim institucijama.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve