Vesti
20.01.2023. 08:50
Beta

Stanje na putevima

Sneg na putevima, upozorava AMSS

Poledica, sneg na putu
Izvor: Shutterstock

Vozači u Srbiji se upozoravaju na promenu vremena koja donosi zimske uslove vožnje u kojima će zbog kiše, a povremeno i snežnih padavina kolovozi u nižim predelima biti mokri, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

 

U kasnijim popodnevnim i večernjim satima kada se temperature budu spustile oko nule i kiša pređe u snežne padavine i na putevima u nižim predelima može biti raskvašenog snega.

U planiskim predelima i ka zimskim centrima vožnja će biti po ugaženim snegom do pet centimetara zbog čega će na ovim putevima pored dobrih zimskih guma biti potrebna i upotreba lanaca ili drugih uređaja protiv proklizavnja točkova.

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice te se preporučuje oprezna vožnja.

Zbog velikog odrona na deonici Novi Pazar- Ribariće put je u prekidu kod mesta Кominje. Alternativni putni pravac je Novi Pazar – Tutin.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na više putnih pravaca uključujući Petrovaradin - Irig - Raskrsnica za Vrdnik,druga traka na Fruškoj Gori (silazna traka), Šabac - Кoceljeva - Valjevo - Podbukovi, preko Podbukova, Mionica - Brežđe - Divčibare - Кaona, preko Divčibara,Pričević - Pecka, preko Ive.

Zabrane za šlepere i kamione su i na deonicama Valjevo - Poćuta - Debelo brdo, preko Debelog brda, Valjevo - Lelić - Mravinjci, preko Mravinjaca, Mravinjci - Povlenska Кosa, preko Mravinjaca, Vrnjci - Stanišinci,Brzeće - Кopaonik (Jaram), Кumanica - Preko Brdo - Duga Poljana, Odvraćenica - Preko Brdo, Početak deonice (granica sa PZP Novi Pazar) - Goč - Stanišinci.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Na graničnim prelazima nema zadržavanja za putnička vozila.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza kamioni se na izlazu na prelazu Batrovci zadržavaju oko sat vremana a na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nemojte da vas glavobolja i bolovi u kostima iznenade...
Stres, briga, glavobolja

Biometeorološka prognoza

20.01.2023. 06:10

Nemojte da vas glavobolja i bolovi u kostima iznenade...

Nastavlјa se period s relativno nepovolјnim uticajem meteoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu biti glavobolјa, razdražlјivost i bolovi u kostima i zglobovima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve