Vesti
17.12.2023. 21:49
Beta

Ana Brnabić

"SNS 47,1 odsto, Srbija protiv nasilja 23 odsto, SPS 6,7, NADA 4,9"

1
Izvor: ATAIMAGES / A.H.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" sasvim sigurno sama imati više od 125 poslanika u budućem parlamentu.

Na prvoj konferenciji za novinare nakon zatvaranja birališta, Brnabić je rekla da nakon 50 odsto obrađenog uzorka biračkih mesta lista okupljena oko Srpske napredne stranke ima 47,1 odsto podrške građana a da će u novi parlament ući i lista Srbija protiv nasilja sa 23 odsto, Socijalistička partija Srbije sa 6,7 odsto, koalicija NADA sa 4,9 odsto i Mi glas iz naroda sa 4,6 odsto podrške.

Lista Dveri i Zavetnika je na ivici cenzusa i nalazi se između 2,9 i tri odsto podrške birača.

Brnabić je navela da trenutno nema informacije za beogradske izbore, jer su tek počeli da pristižu rezultati sa pojedinačnih biračkih mesta.

"Opozicija ima plan da proglasi pobedu, iako nisu izbrojani glasovi", navela je Brnabić.
 

Brnabić je ocenila da je čitav izborni dan protekao u širenju laži protiv liste okupljene oko SNS u, kako se izrazila, "tajkunskim medijima", ali da to nije uticalo na rezultat.

"Imali smo neistine, insinuacije, poluinformacije, lažne vesti i sve to sa jednim ciljem - da se kreira atmosfera za izazivanja haosa, panike i nepoverenja... Borili smo se protiv toga, pokušavajući da objasnimo ljudima a da poštujemo izbornu tišinu, za razliku od tajkunskih medija, i da objavimo o kakvim je lažima reč", rekla je ona.

Prema njenim rečima, jedina nepravilnost koja je zabeležena u izbornom danu je napad na posmatrače CRTE u Odžacima.

"Hvala MUP-u na tome što su brzo reagovali i za dva i po sata od momenta napada identifikovali lice i priveli ga. Sve je bilo po propisu i time su pokazali ozbiljnost države", rekla je ona. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
17.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve