Vesti
07.10.2019. 17:34
R. E.

SPORAZUMI SRBIJE I TURSKE: Saradnja u odbrani, nauci, kulturi...

erdogan.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / PREDSEDNISTVO SRBIJE

Srbija i Turska su razmenile više potpisanih sporazuma o saradnji u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana.

Dogovorena je saradnja u oblasti bezbednosti, memorandum o uzajamnom razumevanju u oblasti socijalne zaštite, industrije i tehnologije.

Razmenjen je i memorandum o razumevanju o zajedničkim policijskim patrolama, kao i okvirni vojni sporazum Srbije i Turske.

Povezane vesti - Vučić i Erdogan o dobrim odnosima dve zemlje

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ministar odbrane Turske Hulusi Akar, potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti odbrane i na sastanku konstatovali da je stvoren pravni okvir za unapređenje saradnje u oblasti odbrane. Vulin i Akar su razgovarali i o vojnotehničkoj saradnji i zajedničkim iskustvima tokom migrantske krize.

Potpisan je i protokol o saradnji u oblasti nauke i tehnologije, memorandum o razumevanju između Razvojne agencije Srbije i Razvojne agencije za mala i srednja preduzeća Tuske, kao i memorandum o razumevanju RATEL-a i Uprave za informaciono-komunikacione tehnologije Turske o saradnji u oblasti elektronske komunikacije i poštanskih usluga.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
23.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve