SPORAZUMI SRBIJE I TURSKE: Saradnja u odbrani, nauci, kulturi…

SPORAZUMI SRBIJE I TURSKE: Saradnja u odbrani, nauci, kulturi…

PREDSEDNISTVO SRBIJE


Srbija i Turska su razmenile više potpisanih sporazuma o saradnji u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana.

Dogovorena je saradnja u oblasti bezbednosti, memorandum o uzajamnom razumevanju u oblasti socijalne zaštite, industrije i tehnologije.

Razmenjen je i memorandum o razumevanju o zajedničkim policijskim patrolama, kao i okvirni vojni sporazum Srbije i Turske.

Povezane vesti – Vučić i Erdogan o dobrim odnosima dve zemlje

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ministar odbrane Turske Hulusi Akar, potpisali su Sporazum o saradnji u oblasti odbrane i na sastanku konstatovali da je stvoren pravni okvir za unapređenje saradnje u oblasti odbrane. Vulin i Akar su razgovarali i o vojnotehničkoj saradnji i zajedničkim iskustvima tokom migrantske krize.

Potpisan je i protokol o saradnji u oblasti nauke i tehnologije, memorandum o razumevanju između Razvojne agencije Srbije i Razvojne agencije za mala i srednja preduzeća Tuske, kao i memorandum o razumevanju RATEL-a i Uprave za informaciono-komunikacione tehnologije Turske o saradnji u oblasti elektronske komunikacije i poštanskih usluga.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar